loveliess

nur jr (109) sahabat (103) mesti cuba (94) fesen (86) wedding (83) nur jr2 (69) luahan (67) naikbulan (53) segmen blogger (50) GSF (48) cuti-cuti (46) blogger (45) review (43) perkongsian (42) nur's family (37) HCS (36) birthday (34) usrati (29) anggun rapi (27) jktbdo (27) bon appetite (25) challenge (25) 2ndpregnancy (24) aktiviti keluarga (21) his (18) komuniti (18) berklinik (16) 3rdpregnancy (15) asean (14) breasfeed (14) brunei (14) petua (13) sisterlove (13) aima (12) baby sling (12) cintaku (12) mine (12) tawau (12) HFW (10) beaufort (10) nurjr3 (10) weekender (10) Singapore (9) charity (9) fleam (9) nur jr3 (9) ocassion (9) sgsis (9) blogenhancement (8) Bandung (7) Jakarta (7) azam (7) promosi (7) shopping mall (7) suka-suka (7) Johor Bharu (6) accomodation (6) award (6) berpantang (6) kuala lumpur (6) kuching (6) raya2013 (6) menang (5) ranau (5) usahawan tudung (5) Joho (4) babyneeds (4) cloth diaper (4) labuan (4) mengidam (4) pregnancy (4) putatan (4) sandakan (4) uss (4) 2013 (3) beauty (3) curhatmama (3) engagement (3) souvenir (3) syawal (3) tarts (3) tugasan (3) zalora (3) Blogshop (2) accessories (2) bayicomel (2) biografi (2) blabla (2) demam (2) header (2) health (2) history (2) homesweethome (2) idol (2) kulintangan (2) kundasang (2) mama patch (2) mekap (2) movie (2) ole-ole (2) papar (2) parenting (2) pemenang (2) penampang (2) random (2) soaljawab (2) syawal2010 (2) teratak (2) usrati.funerals (2) whatsapp (2) workingmama (2) zumba (2) 2012 (1) Bukit Tinggi (1) ButtonLIKE (1) Danga Bay (1) HCSsdk (1) Kota Belud (1) Mirc (1) Pahang (1) RNR (1) SGF (1) Tamparuli (1) akikah (1) alergik (1) anniversary (1) app (1) bank (1) befrienders (1) boiboi (1) bookreview (1) breaking news (1) breastfeedingjourney (1) churpchurp (1) cousins (1) cubatrytest (1) cukurjambul (1) event (1) facebook (1) free (1) holiday (1) hotel (1) ic (1) johorpremiumoutlet (1) kaamatan (1) kinarut (1) kitten (1) komen (1) kota kinabalu (1) kudat (1) library (1) lok kawi (1) luyang (1) makeup (1) marriage (1) meeting (1) merdeka2013 (1) music (1) novel (1) nuffnang (1) nurjr1 (1) onlinegames (1) pilihanku (1) pnshq (1) pottytraining (1) puasa (1) radioamateur (1) rakanradio (1) ramadhan (1) raya 2011 (1) raya2010 (1) recipe (1) result (1) ringkasan (1) sabah (1) sales (1) sarawakculuturalvillage (1) seni (1) setem (1) shoppaholic (1) tanjung aru (1) tuaran (1) tudung2u (1) tumbuh gigi (1) tunehotel (1) tyra (1) unitar (1) upustaka (1) watermark (1) weston (1)

Wednesday, January 9, 2013

GSF: Happy Birthday M :)

Assalamualaikum wbt.


Hari ni mau kongsi cerita pasal RENEW IC..Haritu post di fb tanya berapa masa mau ambil utk renew IC sebab IC saya sudah terbuka plastiknya plus gambar pun sudah hampir 10tahun lepas. Imej pun sudah tukar baru..dari yg "free hair" kini sudah bertudung..so sudah masanya saya tukar IC kan? kan? kan?

so rata-rata kawan jawab hari ni buat esok sudah siap. Tapi kena buat di Mini Putrajaya. So dengan penuh semangat dan berkobar-kobar pergilah..masa berurusan standard lah berurusan di jabatan kerajaan 1 jam tu sudah kira cepat..iyalah bukan kita 1 orang ja mau di layan kan..? so happylah selesai awal..TETAPI bila dia cakap..lepas 1 bulan baru siap IC hati hancur remuk..mau tanya lebih-lebih pun tidak sebab saya sangka mungkin kes saya berlainan dari yg siap sehari tuh..ic saya kan considered rosak..so diam-diam ja lah..tapi dia pesan dalam 2 minggu cek lah mana tau sudah siap.. hmm

Siap dalam jam 11am. Mau juga kontek MV tapi bila fikir mesti anak-anak tertunggu-tunggu di rumah plus adik saya yang di harap menjaga ni ada xm esoknya kesian pula..so saya pn bergegas balik rumah. sorry dear MV dan Echa sbb nda kontek kamu. Bergegas pun sempat jg singgah Kaison, Giant dan Golden Dragon City. Balik rumah penuh jg tangan dengan plastik hasil tangkapan hmmmmmmm

Oklah itu sahajalah post saya utk hari ini..sekadar berkongsi tentang info renew IC je. dan hari ini saya order peplum blouse dari eiska shop. Saya ambil corak "leopard" hopefully muatlah dan sempat di pakai..hi hu.. kalau tak, simpan pas bersalin boleh pakai kih3x... mudah-mudahan cepat lah diterima ya..

oh and last but not least..nak wish birthday utk M


Happy Birthday dior ;)

ini entri beliau tentang pengalaman anak beliau masuk ke sekolah.. :)




24 Kata Kamu:

Solehah Shamsuddin said...

Happy birthday kak M... :)

Si Matatajam said...

Tq Aima...M pun ingat nak renew gak IC..hi hi dah lama tu..

Cik Aini said...

hepi besday kak M :)

BaNu Syah said...

HAPPY besday kak M =)

jaakechik said...

heppy besday utk kak M moga pjg umur murah rezeki dan sihat selalu...hihi.. :)

p/s : salam perkenalan tuan blog!

ieda said...

eppy bday buat MT juga ..... ;)

lelamaisara said...

happy birthday kak M..

Deqla manjew said...

hikhik..puas baca mn entri besday tu..rupanya kat bawah.. owhh citer pasal ic dulu rupanya.. haha.. hepi besday M. :)

Lyaa Suriany said...

last year mase buat ic kena tggu tiga bulan
hampeh btl

aReLaN said...

hepi bday buat kak M kita.hehehe

are_lin@yu said...

tdk dpt jmpa mv kan.hehe.epy bday k.m moga murah rezeki dan panjang umur hendaknya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

HB Kak M :-)

Kesuma Angsana said...

dah wish die juga hehehe

Misz Mieza said...

Happy birthday M! ^_^

Mrs Velentine said...

itulah kak..mana tau kak pg ambil nnt kak sms MV k..016-8040362,,insyaallah MV dtg....Happy Birthday M

Yana Libra said...

hepi besday kak m!

LYAfrina said...

happy birth M

Wak Gelas™ said...

wak pon baru renew ic., kat jb tapi..,iHHiks

Arina Shamsul said...

adeh..1 bulan? boleh tahan..huhu.baru plan mau tukar ic juga ni dear.ic saya pun kopak sudah pastik tu..hehehe.

nik ros said...

happy bday untuk M.hehe

Dayana Bahar said...

suka m,,, dapat entri spesel

Cinta Misteri said...

Hahaha...ingatkan M yg nk pi buat IC mcm bdk 12 thn giteuwww. CiM ingat lg masa nk masuk 12thn tu, mak suruh siap pagi2, mmg sgt xcited sbb tahu hari tu my birthday so ingatkn nk pegi celebrate birthday. Perasan kejap ada org nk buat suppeise party. Rupa2nya pegi jab.pendaftaran gi buay IC. Punyalah lama dr 1 kaunter ke kaunter lain tk mcm skang kejap 1 jam jer dh bleh balik. Then kena tibggu sebulan baru boleh amik, nak amik pown kena tunggu kama jugak hahshaha....

Btq, hepi bestday M....

dya bunga said...

hb kak M

9n0L4 said...

lewat aritu up entry kak m. hepi belated skali lagi buat die. :)

Hot Pick!

Kaching

Related Posts with Thumbnails